אי למטבח

אי למטבח

בשנים האחרונות אנו עדים למהפכה של ממש בעולם המטבחים.
אם בעבר רובן המכריע של הארוחות המשותפות במרחב הביתי התבצעו על גבי שולחן האוכל המסורתי, הרי שכיום המגמה השתנתה לחלוטין.
החיים המודרניים והתובעניים אשר מאלצים אותנו לא פעם לוותר על ארוחות ארוכות, יחד עם חיפוש אחר אלטרנטיבה נוחה לחלל המטבח מבלי להפוך אותו לעמוס מדי, הולידו את מושג "האי למטבח" שמשמעותו – משטח דלפק ארוך בעל עמידות גבוהה עליו ניתן להניח משקל.
עם השנים התפתח "האי" כאלמנט עיצובי בעל חשיבות עליונה המשתלב בהרמוניה מלאה עם הסטייל השרוי בחלל (התאמה של צבעים או סגנון עיצובי).

צפו בקטלוג המטבחים שלנו ⇐

האי מהווה פתרון מצוין כמעט עבור כל סוגי המשתמשים.
ניתן לקיים על גביו ארוחות מלאות או חטופות לפרק זמן קצר, להשתמש בו לצרכי עבודה עם המחשב הנייד (הן בישיבה גבוהה או אפילו בעמידה) וכן לנצל את שטחו הרחב לצרכי אחסון או הנחת חפצים מסוגים שונים.

פרויקט אי למטבח במרכז הארץ - פורמג'יו מטבחים

אי למטבח – עץ או שיש? זאת שאלה

זוהי אחת השאלות החוזרות ונשנות בקרב רוכשי מטבחים למיניהם, כאשר הדילמה לא פעם גדולה – אי למטבח מעץ או משיש?
לאור ניסיון רב של קרוב לחמישה עשורים בעולם המטבחים, הרשו למומחים של פורמג'יו לנסות ולעשות לכם סדר בראש.

קראו גם – אבזור משלים למטבח

נתחיל דווקא עם שיש (פורצלן, קוורץ או גרניט), משטחים אשר על איכותם אין עוררין.
הם נראים מרשים מאוד מבחינה ויזואלית ואף קלים לניקיון ותחזוקה שוטפת.
עם זאת, חלק מהמשטחים הללו עשויים להיות מושפעים לרעה כתוצאה ממגע עם רכיבים שונים בטמפרטורות גבוהות או נמוכות, וכתוצאה מהם לספוח כתמים אותם קשה מאוד להסיר.

מנגד, משטח אי המורכב מעץ מלא הוא פתרון נפלא כשלעצמו.
הוא בנוי בדרך כלל משכבות עץ שהודבקו האחת על השנייה בעזרת נגר מקצועי, כשהוא מספק למטבח מראה אינטימי וחמים.
בדומה למשטח שיש, גם הוא קל לניקיון ותחזוקה. החיסרון המשמעותי במשטח עץ לאי במטבח מקורו בהיותו רגיש באופן יחסי מפני נזקים, סדקים ושריטות.
בנוסף, בניגוד למשטח שיש, יש להקפיד על ייבושו בסוף כל שימוש על מנת למנוע את שחיקת העץ, קיים גם תהליך חימצון של העץ הגורם לשינויים בגוון, לרוב אף שינויים לא אחידים, ולכן הוא מתאים יותר ללקוחות אשר אוהבים חומרים טבעיים ומודעים לכך.

צפו בפרויקט של אי למטבח ⇐

גולשים מחפשים: מטבחים מומלצים.